vineri, 8 mai 2009

Românca devenită copilul-minune al afro-americanilor


Parcă ar fi de-al lor, aşa se mândresc cu ea. Cei din conducerea Colegiului american Voorhees din Denmark, Carolina de Sud, anunţă entuziasmaţi că românca Victoriţa Păun, de 22 de ani, a absolvit cu notă maximă facultatea. Este primul student străin şi totodată primul alb care ajunge în top în istoria de 112 ani a colegiului destinat tinerilor de culoare.


Mâine, la ora locală 11.00, românca îşi va ridica diploma. A ajuns aici graţie unui profesor de istorie american care a cunoscut-o în urmă cu opt ani în România. Tânăra s-a înscris la Voorhees College şi a făcut senzaţie. S-a impus în faţa colegilor şi şi-a uimit profesorii. În ianuarie, a fost, poate, românul aflat cel mai aproape de Barack Obama. Victoriţa a condus echipa colegiului său care a participat la Washington la dezbaterile între studenţi, eveniment ce a deschis, la 19 ianuarie, seria de ceremonii dedicate instalării noului preşedinte al Statelor Unite (video, aici).


Acum, putem spune că am mai pierdut un copil deştept. Tânăra are de gând să urmeze Universitatea Harvard sau Rochester. Facem pariu că nu se va mai întoarce? Nu ştiu ce legături mai are aici (în afara familiei, bineînţeles), dar în America a prins rădăcini - drept dovadă stă contul ei de Facebook, unde are prieteni, majoritatea americani de culoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu