sâmbătă, 25 aprilie 2009

Un român pe New York Times

New York Times publică astăzi în ediţia online un articol despre românii din Spania pe care i-a lovit criza. Aşa a ajuns Constantin Marius Craiova să-şi vadă numele în pagina web ale ziarului american.



Are 30 de ani şi s-a stabilit în 2003 la Alcala de Henares, lângă Madrid. A venit să lucreze în construcţii, dar acum, după 6 ani de muncă, a căzut victimă crizei. Se întoarce acasă luna viitoare. Şi nu numai el: "Încet, încet, ei dispar", spune pentru NYT, despre conaţionalii lui din Alcala, Gheorghe Găinar, preşedintele unei asociaţii de români de-acolo. La fel se-dreaptă spre casă şi ceilalţi imigranţi care şi-au încercat norocul în Spania. Cursele aeriene către America Latină au chiar oferte speciale pentru sud-americanii care vor să revină în ţara natală.

Constantin va veni în România, dar nu renunţă la Spania. Va încasa şomajul dat de autorităţile spaniole şi va încerca să se descurce aici cu banii. Îşi va aduce şi soţia peruviancă, dar şi copiii. Iar o dată la trei luni va pleca la Alcala, pentru a încasa şomajul şi a da semnătura de primire.

Mai multe despre povestea lui, aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu